UN EXERCIȚIU DE IMAGINAȚIE CARE ÎȚI VA SCHIMBA PERSPECTIVA ASUPRA VIEȚII

Imaginează-ți că toți oamenii de pe Pământ trăiesc de fapt într-o clădire cu 100 de etaje și toate etajele sunt locuite. Unii se nasc și trăiesc toată viața la parter, unii se nasc la etajul 20, iar la sfârșitul vieții ajung la parter, iar alții se nasc la etajul 10 și ajung la etajul 100. Și acestea sunt doar câteva exemple pentru a înțelege că viața este de fapt o urcare sau o coborâre. Nu există stagnare.

Trăim într-o lume care se află într-o continuă schimbare. Unii evoluează și ajung să locuiască la etaje superioare, alții coboară și ajung la parter. Și acum întrebarea este: de ce să-ți dorești să locuiești la etajul 100 al clădirii și de ce să nu locuiești la parter? Pentru că la ultimul etaj vezi viața din toate unghiurile, mintea este mai deschisă, vezi lumea cu alți ochi și te poți bucura de tot ceea ce îți oferă universul, pe când la parter viața este limitată. Unii oameni înțeleg că viața la înălțime este o viață frumoasă și își doresc asta, însă ceea ce nu înteleg ei… este că nu poți ajunge la etajul 100 dacă nu ai trecut prin toate etajele. Alții nu înțeleg cât de frumoasă este viața la ultimul etaj, se limitează, se complac într-o situație confortabilă și nu depun niciun efort de a urca măcar un etaj. Ba chiar stau, se uită la alții, îi invidiază pe cei care urcă și îi compătimesc pe cei care coboară.

Unora le mai apare in viață câte o oportunitate de a lua liftul și de a urca de la etajul 20 la etajul 50, dar când ajung acolo sunt bulversați, își iau lumea în cap, se uită pe geam, se uită la cei care locuiesc mai jos, se uită cu superioritate, devin aroganți și ajung să vadă lumea prin aceste filtre, până când, la un moment dat cad poate mai jos de cât au fost cândva, pentru că atunci când urci de la etajul 20 la etajul 50, nu ai văzut ce se întâmplă între aceste etaje.

Ca să reușești să te bucuri de viață și să locuiești la etajul 100, trebuie să treci prin toate etajele ca să înveți lecțiile universale, pentru că doar așa te poți menține acolo.

Răbdarea, Înțelepciunea, Perseverența, Ambiția, Dorința, Hotărârea, etc ……….(te las pe tine să mai completezi) sunt calitățile care îl ajută pe om să urce pe tot parcursul vieții sale la ultimul etaj al clădirii fără să ia liftul. Fiecare calitate se află la câte un etaj și în funcție de cât de repede înțelegi și îți insușești calitatea, poți locui mai mult sau mai puțin timp la acel etaj.

Concluzia: Nu contează la ce etaj te naști, ci contează la ce etaj alegi să traiești.

Și acum întrebarea este: Tu la ce etaj locuiești? Îti place cum se vede lumea de la etajul tău? Nu-i așa că ți-ar plăcea să îți mărești orizonturile și să privești tot ceea ce te înconjoară cu alți ochi? Tu alegi!

Share