UN EXERCITIU DE IMAGINATIE CARE ITI VA SCHIMBA PERSPECTIVA ASUPRA VIETII

Imagineaza-ti ca toti oamenii de pe Pamant traiesc de fapt intr-o cladire cu 100 de etaje si toate etajele sunt locuite. Unii se nasc si traiesc toata viata la parter, altii se nasc la etajul 20, iar la sfarsitul vietii ajung la parter, si altii se nasc la etajul 10 si ajung la etajul 100. Si acestea sunt doar cateva exemple pentru a intelege ca viata este de fapt o urcare sau o coborare. Nu exista stagnare.

Traim intr-o lume care se afla intr-o continua schimbare. Unii evolueaza si ajung sa locuiasca la etaje superioare, altii coboara si ajung la parter. Si acum intrebarea este: de ce sa-ti doresti sa locuiesti la etajul 100 al cladirii si de ce sa nu locuiesti la parter? La ultimul etaj vezi viata din toate unghiurile, mintea este mai deschisa, vezi lumea cu alti ochi si te poti bucura de tot ceea ce iti ofera universul, pe cand la parter viata este limitata. Unii oameni inteleg ca viata la inaltime este o viata frumoasa si isi doresc asta, insa ceea ce nu inteleg ei… este ca nu poti ajunge la etajul 100 daca nu ai trecut prin toate etajele. Altii nu inteleg cat de frumoasa este viata la ultimul etaj, se limiteaza, se complac intr-o situatie confortabila si nu depun niciun efort de a urca macar un etaj. Ba chiar stau, se uita la altii, ii invidiaza pe cei care urca si ii compatimesc pe cei care coboara.

Unora le mai apare in viata cate o oportunitate de a lua liftul si de a urca de la etajul 20 la etajul 50, dar cand ajung acolo sunt bulversati, isi iau lumea in cap, se uita pe geam, se uita la cei care locuiesc mai jos, se uita cu superioritate, devin aroganti si ajung sa vada lumea prin aceste filtre, pana cand, la un moment dat cad poate mai jos de cat au fost candva, pentru ca atunci cand urci de la etajul 20 la etajul 50, nu ai vazut ce se intampla intre aceste etaje.

Ca sa reusesti sa te bucuri de viata si sa locuiesti la etajul 100, trebuie sa treci prin toate etajele ca sa inveti lectiile universale, pentru ca doar asa te poti mentine acolo.

Rabdarea, Intelepciunea, Perseverenta, Ambitia, Dorinta, Hotararea, etc ……….(te las pe tine sa mai completezi) sunt calitatile care il ajuta pe om sa urce pe tot parcursul vietii sale la ultimul etaj al cladirii fara sa ia liftul. Fiecare calitate se afla la cate un etaj si in functie de cat de repede intelegi si iti insusesti calitatea, poti locui mai mult sau mai putin timp la acel etaj.

Concluzia: Nu conteaza la ce etaj te nasti, ci conteaza la ce etaj alegi sa traiesti.

Si acum intrebarea este: Tu la ce etaj locuiesti? Iti place cum se vede lumea de la etajul tau? Nu-i asa ca ti-ar placea sa iti maresti orizonturile si sa privesti tot ceea ce te inconjoara cu alti ochi? Tu alegi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *