SECRETUL JAPONEZ – MASCA DE FAȚĂ CU OREZ

Efectul rapid al tratamentelor de înfrumusețare homemade nu mai este demult un secret. Dacă știi cum să combini ingredientele, poți obține rezultate vizibile după prima utilizare.

Orezul este alimentul de bază printre asiatici, și este folosit deasemenea ca ingredient principal în compoziția multor produse cosmetice. Rolul lui este de a controla producția de melanină din piele, de a îndepărta excesul de sebum și de a oferi tenului o luminozitate și o strălucire naturală.

Măștile cu făină de orez sau cu pudră de orez funcționează uimitor pe pielea uscată și sensibilă și vă ajută să vă micșorați porii. Pielea arată netedă încă de la prima utilizare. Orezul conține vitamina B, care ajută la producerea de celule noi și încetinește procesul de îmbătrânire.

Iată mai jos câteva rețete rapide și eficiente pe care le poți prepara ușor și rapid la tine acasă:

1. Pudră de orez cu lapte:

Amestecă o lingură de pudră de orez cu lapte cald până obții o pasta omogenă. Aplică masca pe întreaga față și las-o să acționeze 20-30 minute. Clătește cu apă la temperatura corpului până elimini toată masca de pe față, dupa care clătește cu apă rece. Poți folosi apă sau iaurt în loc de lapte. Pudra de orez o gasești la Farmacia Tei și costă doar 7 lei (o punguță de 50g).

2. Făină de orez cu miere și ovăz:

Se amestecă 1 linguriță de făină de orez, 1/2 linguriță de ovăz și puțină miere. Se aplică pe piele și se lasă timp de 15 până la 20 de minute. Clătiți ușor folosind apă.

3. Pudră de orez cu pudră de cocos:

Amestecă o cantitate egală de pudră de orez și pudră de cocos. Adaugă apă până obții o pastă și aplic-o pe ten folosind mișcări circulare. Efectul acestei măști este unul exfoliant. Îndepărteaz-o cu apă din abundență.

Share