DIETA GÂNDURILOR

Peste tot auzim despre diete alimentare și despre cum reușesc acestea să ne schimbe viața și să ne facă să ne simțim mult mai bine și să ne aducă un plus de energie. Însă nu prea auzim de dieta gândurilor. Te-ai gândit vreodată că așa cum corpul tău are nevoie de hrană sănătoasă pentru o bună funcționare, la fel și mintea ta are nevoie de gânduri pozitive și creative pentru o viață echilibrată?

Într-un mod inconștient, mintea noastră este alimentată zi de zi de gânduri bune și rele. Media, prietenii, colegii, familia, oamenii noi pe care îi întâlnim zi de zi, ne transmit încontinuu gânduri și idei, iar mintea noastră nu are capacitatea de a păstra gândurile de care avem nevoie și să le alunge pe cele care nu ne sunt necesare. Treaba noastră este de a le conștientiza, de a le amplifica pe cele bune și de a le stinge pe cele rele. Suntem ceea ce gândim, și acționăm în viața noastră în funcție asta.

Dieta gândurilor este o dietă în care trebuie doar să îți înlocuiești gândurile negative cu cele pozitive. Este exact ca o dietă alimentară în care îți înlocuiești alimentele nesănătoase cu alimentele sănătoase.

Atenție însă la un mic detaliu. Degeaba te trezești și îți incepi ziua cu afirmații pozitive, gânduri creative sau diverse planuri de viitor, iar spre sfârșitul zilei ajungi să îți amplifici gândurile negative adresate unei persoane cu care ai comunicat în ziua respectivă, sau te enervezi și îți creezi emoții negative asupra unui lucru. E ca și cum te trezești de dimineață, servești un mic dejun sănătos plin de vitamin, iar seara mănânci fast food. Efortul tău de dimineață este egal cu zero.

Dieta gândurilor nu este o dietă ușoară. Trebuie să fii înarmat cu voință, ambiție, răbdare și mai ales cu disciplină. Dacă ai trăit o zi și nu ai ținut dieta, de mâine va trebui să începi din nou de la ziua 1.

Mintea umană are nevoie de minim 21 de zile pentru a învăța un obicei nou. Gândirea pozitivă este doar un alt obicei, așa cum și gândirea negativă este tot un obicei creat tot de mintea umană. Tu ești singurul care decide ce obicei dorești să urmezi.

Mintea este doar un instrument pe care îl poți folosi în avantajul tău sau în dezavantajul tău. E la fel ca un cuțit care te poate ajuta să tai alimente și să te hrănești, sau îl poți folosi pentru a te răni. Alegerea este în mâna ta.

A avea o gândire pozitivă nu înseamnă să fii visător și să crezi că pe lumea aceasta există doar bine. A alege să trăiești pozitiv înseamnă să accepți existența ambilor poli (pozitiv-negativ, negru-alb, rece-cald, zi-noapte, bine-rău etc) și de a alege să amplifici ceea ce este mai bine pentru tine. Când începi să gândești pozitiv, negativul pur și simplu se dizolvă. Unde ne este gândul, acolo ne este energia. Pe ceea ce ne focusăm, aia amplificăm.

Nimeni nu afirmă că dieta gândurilor îți va schimba viața, însă cu siguranță îți va îmbunătăți viața.

Începe de astăzi să acorzi atenție gândurilor care vin și de fiecare dată când apare un gând rău, o idee negativă, spune STOP și crează-ți imediat un gând pozitiv. Începe să visezi și să îți imaginezi lucrurile pe care îți dorești să le trăiești, fără să lași loc de îndoieli. Chiar dacă visezi la ceva măreț și imposibil, nu te gândi la asta acum. Nu asta contează. Ci faptul că ai reușit să îți înlături gândul negativ.

La sfârșitul fiecărei zile, scrie într-o agendă următoarele:

  • 6 gânduri frumoase care ți-au venit astăzi prin minte
  • 6 lucruri bune pe care le-ai făcut astăzi
  • 6 aspecte pentru care ești recunoscător
  • 6 afirmații pozitive

Ține această dietă timp de 60 de zile și vei vedea îmbunătățiri majore în viața ta după primele 21 de zile.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *