DIETA GÂNDURILOR

Peste tot auzim despre diete alimentare și despre cum reușesc acestea să ne schimbe viața și să ne facă să ne simțim mult mai bine și să ne aducă un plus de energie. Însă nu prea auzim de dieta gândurilor. Te-ai gândit vreodată că așa cum corpul tău are nevoie de hrană sănătoasă pentru o bună funcționare, la fel și mintea ta are nevoie de gânduri pozitive și creative pentru o viață echilibrată?

Într-un mod inconștient, mintea noastră este alimentată zi de zi de gânduri bune și rele. Treaba noastră este de a le conștientiza, de a le amplifica pe cele bune și de a le stinge pe cele rele. Suntem ceea ce gândim și atragem în viața noastră ceea ce simțim.

Dieta gândurilor este o dietă în care trebuie doar să îți înlocuiești gândurile negative cu cele pozitive.

Începe de astăzi să acorzi atenție gândurilor care vin și de fiecare dată când apare un gând rău, o idee negativă, spune STOP și crează-ți imediat un gând pozitiv. Începe să visezi și să îți imaginezi lucruri pe care îți dorești să le trăiești, fără să lași loc de îndoieli. Chiar dacă visezi la ceva măreț și imposibil, nu te gândi la asta acum. Nu asta contează. Ci faptul că ai reușit să îți înlături gândul negativ.

La sfârșit fiecărei zi, scrie într-o agendă următoarele:

  • 6 gânduri frumoase care ți-au venit astăzi prin minte
  • 6 lucruri bune pe care le-ai făcut astăzi
  • 6 aspecte pentru care ești recunoscător
  • 6 afirmații pozitive

Ține această dietă timp de 60 de zile și vei vedea îmbunătățiri majore în viața ta după primele 30 de zile.

Atenție însă la un mic detaliu. Degeaba te trezești și îți incepi ziua cu afirmații pozitive, gânduri creative sau diverse planuri de viitor, iar spre sfârșitul zilei ajungi să îți amplifici gânduri negative poate adresate unei persoane cu care ai comunicat în ziua respectivă, sau te enervezi și îți creezi emoții negative asupra unui lucru. E ca și cum te trezești de dimineață, servești un mic dejun sănătos plin de vitamine iar seara mănânci fast food. Efortul tău de dimineață este egal cu zero.

Dieta gândurilor nu este o dietă ușoară. Trebuie să fii înarmat cu voință, ambiție, răbdare și mai ales disciplină. Dacă ai trăit o zi și nu ai ținut dieta, de mâine va trebuie să o iei de la ziua 1.

Eu nu afirm că dieta gândurilor îți va schimba viața. Eu afirm că dieta gândurilor îți va îmbunătăți viața.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *