CUM SĂ ÎȚI DEZVOLȚI RĂBDAREA?

Ia o foaie și un pix ( de preferat un stilou) și începe să îți așterni pe pagină gândurile. Pe măsură ce scrii, vei observa că mintea gândește mai repede decât scrii. Dacă intenționezi să ții pasul cu mintea, vei vedea că vei scrie foarte urât și vei sări litere. Ce înseamnă asta? E simplu. Mintea nu este aliniată cu corpul. Gândim mult și facem puțin. Unde ne grăbim? Nimeni nu știe. Acesta este paradoxul secolului 21. Hai să ne oprim și să conștientizăm că suntem creați pentru a crea ceva, iar creația nu se realizează peste noapte.

Avem nevoie de răbdare și de înțelepciune. Nici noi, oamenii, nu suntem creați într-o secundă. Avem nevoie de 9 luni pentru a ne forma și a ieși la exterior. Orice lucru creat în exterior, vizibil cu ochiul liber, este mai întâi creat în interior. Cu cât interiorul este mai ordonat, cu atât mediul este mai prielnic pentru creație. Orice alegi să creezi în interior, mai devreme sau mai târziu, se va vedea la exterior.

Suntem creați pentru a crea ceva și pentru a ne bucura de ceea ce am creat. Într-o societate în care creația este inhibată încă din copilărie, oamenii devin adulți agitați, cu multe goluri interioare, însetați de acțiune și iau decizii care nu îî împlinesc nici până la sfârșitul vieții.

Se spune că bătrânețea apare în viața unui om pentru a înțelege aspectele pe care nu le-a înțeles în tinerețe, dar dacă alege să le înțeleagă în tinerețe, nu va mai îmbătrâni niciodată.

Indiferent de stilul tău de viață, alege să creezi orice și fă-o cât mai des. Acest lucru te va ajuta să fii mai răbdător cu tine dar și cu ceilalți oameni din jurul tău. Acordă timp și spațiu creativității și viața ta va fi mult mai echilibrată.

Share