BUSUIOCUL – PLANTA FERICIRII – CUM SĂ ÎL CONSUMI ZILNIC

Se spune că este planta fericirii pentru că are efect asupra celor cu tulburări mentale sau boli legate de starea de spirit, inclusiv depresie și anxietate. Busuiocul este, de asemenea, considerat un antidepresiv, deoarece poate avea un impact pozitiv asupra funcției creierului în cortexul suprarenal, ajutând la stimularea neurotransmițătorilor care reglează hormonii responsabili pentru a ne face fericiți și energici.

Astăzi, busuiocul este una dintre cele mai importante plante aromatice în multe culturi și bucătării, inclusiv italiană, indiană, thailandeză și vietnameză. Busuiocul poate fi folosit într-o tonă de moduri: cu legume sote; în sosuri; pentru a aroma carnea, peștele și tocanele; ca parte a pansamentelor; în ceaiuri de plante; pentru lichioruri cu aromă; și chiar pentru a face băuturi mixte.

Unele dintre cele mai frecvente utilizări ale busuiocului sunt în rețetele care includ sosul pesto; marinara sos de roșii; sau combinând-o cu arome din ulei de măsline, usturoi, brânză, oțet și nuci. Busuiocul proaspăt, busuiocul uscat și busuiocul infuzat cu ulei sunt modalități de a adăuga aromă de busuioc la feluri de mâncare și de a experimenta beneficiile busuiocului.

Atunci când cumperi busuioc, uită-te după frunze viu colorate, care sunt ferme și nu sunt ofilite. Busuiocul este de obicei disponibil pe piețele fermierilor în timpul verii și începutul toamnei, iar pe tot parcursul anului la majoritatea magazinelor alimentare. Puteți încerca, de asemenea, să plantați propriile plante de busuioc, însă aveți grijă să aibă acces la lumina soarelui.

Depozitați busuiocul uscat, nespălat, în frigider, după ce îl cumpărați sau îl culegeți, înfășurat într-un prosop de hârtie umed și plasat într-o pungă de plastic sau hârtie pentru a-i prelungi prospețimea. Spălați-l foarte bine înainte de a îl utiliza, deoarece busuiocul poate transporta mizerie pe frunze.

Share