BUDAPESTA – O METROPOLĂ CARE AȘTEAPTĂ SĂ FIE DESCOPERITĂ

Budapesta, capitala Ungariei, reprezintă unirea a trei orașe: Buda, Pest și Obuda. În 1873, cele trei orașe s-au unit în cele din urmă, ceea ce a dus la un ritm de dezvoltare care a fost practic inegalabil în Europa.

Una dintre principalele atracții ale Budapestei este diversitatea sa arhitecturală cu adevărat de neegalat: casele din zona Castelului Buda au fost construite în principal în perioada barocă, în timp ce străzile din centrul Pestului sunt marcate de clădiri de apartamente de la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, împreună cu clădiri moderne.

Budapesta este o atracție turistică care îți va depăși toate așteptările. Arhitectura clădirilor, străzile centrului vechi, podurile construite peste Dunăre, te vor impresiona indiferent de anotimpul în care alegi să vizitezi orașul. Capitala este perfectă pentru o excursie de 4 zile în perioada aprilie – octombrie.

Ce poți să faci în Budapesta?

  1. Să faci un tur pe Dunăre cu vaporul care durează aproximativ 1h și care costă 9 euro. Cel mai spectaculos este după ce se înserează, deoarece toate clădirile sunt luminate și se oglindesc în Dunăre.
  2. Să servești cina pe o croazieră pe Dunăre, care durează 3 ore. Prețul pentru o persoană pornește de la 63 euro și pe lângă turul impresionat al Budapestei, aveți parte de o cină bogată și de muzică live. Programul unor astfel de croaziere îl găsiți aici
  3. Să vizitezi Castelul lui Buda, cel mai impunător obiectiv turistic din Budapesta. Acesta este situat chiar pe dealul Buda, unde poți urca fie cu funicularul, fie la pas. Este mult mai plăcută urcarea pe jos, deoarece te mai poți opri și admira orașul de sus.
  4. Un alt obiectiv impresionat este Biserica Mátyás alături de Bastionul Pescarilor, un loc în care timpul parcă se oprește în loc. Culoarea albă a clădirilor îți transmite o liniște interioară, iar arhitectura Bastionului este de poveste.
  5. Podurile de pe Dunăre, sunt în număr de 9, însă cele mai spectaculoase sunt Podul cu lanțuri (care face legătura cu Castelul Buda), Podul Elisabeta (a fost singurul care nu a mai putut fi reconstruit după al doilea război mondial, astfel încât a fost construit unul nou) și Podul Libertății (de culoare verde, situat la capătul sudic al centrului Orașului, are 333,6 m lungime și 20,1 m lățime).
  6. O zi întreagă ți-o poți petrece la Baia termală Széchenyi, unul dintre cele mai mari complexe balneare din Europa. Este prima baie termală din Pest și este deschisă zilnic în intervalul 6 a.m. – 10 p.m.
  7. Să mănânci langos unguresc, plăcinte pufoase și delicioase, servite cu diverse topping-uri.
  8. Să servești cele mai delicioase supe cremă la Daniel s Soups and Sandwiches

Acestea sunt doar 20% din activitățile pe care le poți face în Budapesta. Este orașul în care merită să te întorci de câte ori ai ocazia, pentru că mereu poți descoperi o nouă parte a acestei metropole.

Share