7 SUPERALIMENTE ORGANICE ȘI BENEFICIILE LOR

Superalimentele conțin o mulțime de vitamine și minerale, precum și molecule naturale de plante care au proprietăți puternice antioxidante sau antiinflamatoare. Adăugarea lor în alimentația ta zilnică îți va aduce un plus de energie, sănătate și bună dispoziție. Având un nivel foarte ridicat și concentrat de nutrienți, sunt benefice pentru buna funcționare a corpului, dar și a minții. Îți măresc puterea de concentrare și îți îmbunătățesc memoria. Au un nivel ridicat de oxidanți și sunt ușor de absorbit și digerat.

Iată o lista de 7 superalimente pe care le poți încerca și adăuga în rețetele tale preferate:

  1. PUDRA DE MACA – este o sursă bogată de carbohidrați și proteine, asigură echilibru hormonal și este recomandată în cazul în care te confrunți cu disfuncții sexuale sau infertilitate. Este bogată în potasiu, fier, calciu si vitamina B3, ajutând astfel la menținerea oaselor sănătoase.
  2. SPIRULINA – este un supliment ideal pentru sportivi, conține numeroase vitamine precum vitamina B1, B2, provitamina A și vitamina E, urmate de minerale precum potasiu, calciu, fier, zinc, cupru, magneziu, mangan și seleniu. Vezi aici cum să o consumi.
  3. PULBERE DE ORZ VERDE – bogat în acid folic, contribuie la formarea sângelui, la creșterea sistemului imunitar și reduce starea de anxietate sau depresie.
  4. PUDRA PROTEICĂ DE CÂNEPĂ – este o sursă importantă de acizi grași omega 3 și omega 6, conține 50% proteine naturale și este recomandată pentru perioada de recuperare de după antrenament.
  5. PUDRA DE GUARANA – poate fi un înlocuitor ideal al cafelei, conținutul ei ridicat de cafeină va contribui la nivelul tău de energie.
  6. PUDRA DE ASHWAGANDHA – este una dintre cele mai importante ierburi Ayurvedice ce provine din India. Ajută la creșterea și menținerea unei stări de spirit ridicate, reduce stresul și scade nivelul de colesterol.
  7. PUDRA CAMU CAMU – este o sursă importantă de vitamina C, reduce oboseala și oferă energie corpului. Consumată frecvent dar în cantități mici, ajută la pierderea în greutate.

Fiind atât de bogate în minerale și vitamine, toate superalimentele trebuie consumate cu moderație, într-o cantitate foarte mică. Consumul lor excesiv poate cauza efecte adverse organismului.

Share