5 LOCURI DE VIZITAT ÎN KOLN (Cologne) – GERMANIA

Koln este unul dintre cele mai importante orase culturale si istorice din Germania. Este al patrulea oras ca marime din Germania si detine un port principal al Europei.

1.Domul din Koln. Catedrala sa, cea mai mare biserică gotică din nordul Europei, a fost desemnată drept patrimoniu mondial UNESCO în 1996 si reprezinta principalul reper si simbol al orasului. Catedrala din Köln eclipsează prin dimensiunea și măreția tuturor celorlalte clădiri istorice din oraș. Turnurile sale gemene se ridică la 157 de metri (157 metri) deasupra centrului. După ce o catedrală anterioară de pe șantier a fost distrusă de incendiu în 1248, s-a decis ca una nouă să fie construită în stil gotic, imitând catedralele Franței. Corul a fost finalizat în 1320 și consacrat în 1322. Construcția a continuat până în 1560, când s-a oprit. Catedrala a rămas neterminată până în 1842, când lucrările au fost reluate.

Adresa: Domkloster 4, Cologne

2. Gradina Zoo.
Peste 10.000 de animale. Peste 800 de specii. Zoo Cologne a fost fondată în 1860 și este una dintre cele mai vechi – dar și una dintre cele mai moderne – grădini zoologice.

Program:

Vara: martie – octombrie 9:00 – 18:00 Ultima intrare la ora 17:30

Iarna: noiembrie – februarie – 9:00 17:00 Ultima intrare la 16:30

Toate casele de animale (inclusiv acvariul) se închid cu 15 minute înainte de ora de închidere. Bilete: Adulți 19,50 Euro, copii școlari și studenți 14,50 Euro, copii (între 4-12 ani) 9 Euro, copii până la 3 ani gratis. Pentru mai multe informații despre transportul public la grădina zoologică, parcări, ore de hrănire, evenimente speciale și noutăți, cum ar fi nașterea animalelor, vizitați site-ul: www.zoo-koeln.de.

3. Muzeul Ciocolatei din Köln / Germania îl veți găsi în fața vechiului oraș Köln. Muzeul este o navă din sticlă și metal și este situată pe râul Rhine în docurile din Rheinau. În Muzeul Ciocolatei Koln puteți vedea totul despre producția de cacao până la ciocolata de lux. În cadrul unor vizite ghidate cu titluri precum „100% ciocolată” sau „De la cacao crudă la pralină”, vizitatorii se pot cufunda și mai profund în lumea ciocolatei – cu probe delicioase pe care să le încerce. Și „cursuri de ciocolată” sau „cursuri de praline” permit participanților să-și dea frâu liber imaginației atunci când creează delicatese cu ciocolată dulce. Combinațiile originale de ciocolată cu bere artizanală, vin sau whisky oferă o experiență gustativă foarte neobișnuită la evenimentele cu degustare de ciocolată.

Adresa: Am Schokoladenmuseum 1a

Site oficial: http://www.schokoladenmuseum.de/en/

4. KölnTriangle este o clădire cu o înălțime de 103,2 metri în Deutz, Köln și un reper important în Köln. Etajul 29, ultimul etaj al cladirii, oferă o viziune unică asupra orașului Köln, dar în același timp reprezintă și realizarea cu succes a unui proiect de clădire extrem de ambițios. Intrarea este doar 3 euro pentru adulti, iar daca sunteti in grup de minim 5 persoane, intrarea este doar 2.50 euro/persoana. Copiii cu varsta pana in 12 ani au intrarea gratuita.

5. Gradina Botanica. Înființată în secolul al 19-lea în apropierea malului râului, în Riehl, un district de nord al orașului Köln, Grădina Botanică acoperă 11,5 hectare cu peste 10 000 de specii de plante. Puteți să vă plimbați prin acest parc public pentru a afla despre plante sau pur și simplu pentru a vă bucura de florile frumoase și colorate aranjate în paturi formale pe tot parcursul sezonului de creștere. Pe tot parcursul anului puteți fi în setările tropicale din sere și Palm House. The Flora, o clădire istorică care găzduiește spectacole de flori, concerte și evenimente, servește ca fundal elegant în grădini.

Adresa: Amsterdamer Straße 34, Köln

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *