5 CĂRȚI CARE TE VOR AJUTA ÎN VIAȚĂ

Se spune că atunci când citești o carte de autocunoaștere, de fapt stai de vorbă cu autorul. E ca și cum zilnic te-ai intâlni cu el la o cafea și vă transmiteți unul altuia gândurile. De aceea, este foarte important să alegi mai intâi autorul cărții si apoi titlul.

Iată 5 cărți care te vor ajuta să iți deschizi orizonturile și să vezi viața dintr-o nouă perspectivă.

  1. Cum să folosim puterea subconștientului, scrisă de Joseph Murphy. Autor a peste 30 de cărți, J. Murphy a schimbat viața multor oameni din toată lumea. Dr. Murphy a ținut conferințe și discuții la radio, în întreaga lume. În prelegerile sale, el subliniază cum oamenii reali și-au îmbunătățit radical viața prin aplicarea unor aspecte specifice conceptelor sale și oferă ascultătorului îndrumări despre cum își pot și ei îmbogăți viața. Această carte este concepută pentru a vă învăța că gândirea și imaginația dvs. obișnuită vă modelează și vă crează destinul; căci așa cum crede un om în mintea sa subconștientă, așa este.

2. Un IQ financiar mai bun, scrisă de Robert T. Kiyosaki. Fondator al companiei The Rich Dad, o companie de educație financiară și creator al jocurilor CASHFLOW, Robert T. Kiyosaki a schimbat modul în care zeci de milioane de oameni din întreaga lume se gândesc la bani. Este un antreprenor, educator și investitor, care crede că lumea are nevoie de mai mulți antreprenori și că modul in care iți investesti banii pe care ii câstigi, te poate face sărac sau bogat. Kiyosaki prezintă cele cinci tipuri de IQ financiar, necesare fiecărei persoane care dorește să obțină independența financiară. Iată care sunt acestea: • Cum să faci mai mulți bani – să afli cât valorezi cu adevărat, cine îți sunt clienții și cum să îți conturezi viitorul financiar • Cum să-ți protejezi banii – să privești taxele ca fiind necesare vieții, alături de tine la bine și la rău, căci “nu contează cât câștigi… ci cât îți rămâne” • Cum să-ți aloci banii – să înveți cum să trăiești pe baza unui buget, deoarece nu e suficient să vrei un trai bun, trebuie să-l și planifici • Cum să ai profit, cum să pui banii să lucreze pentru tine, aceasta fiind o abilitate crucială • Cum să fii mai informat în plan financiar – să accelerezi procesul de îmbogățire, pe măsură ce asimilezi tot mai multe informații.

3. Arta de a iubi, scrisă de Don Miguel Ruiz. Renumit profesor spiritual, autor la nivel internațional, cărțile lui au fost traduse în peste 46 de limbi din întreaga lume. Don Miguel a petrecut ultimele trei decenii îndrumând studenții către libertatea personală prin perspective profunde ale naturii realității umane. Citind cartea Arta de a iubi, iți dai seama că iubirea adevărată și profundă este total diferită de toată imaginea care ți-a fost creată de societate. Cartea este despre iubirea pură și adevărată care vine doar din interiorul nostru și distorsionează toate ideile create de societate de-a lungul timpului. Este o carte cu un conținut mic, dar care accentuează exact valorile și principiile iubirii necondiționate.

arta de a tubi

4. Furtuna de dinaintea liniștii este scrisă de Neale Donald Walsch, un mesager spiritual modern, ale cărui cuvinte continuă să atingă lumea în moduri profunde. Cu un interes precoce pentru religie și o legătură profundă cu spiritualitatea, Neale și-a petrecut majoritatea vieții înflorind profesional, căutând totuși un sens spiritual, înainte de a experimenta conversația sa, acum celebră, cu Dumnezeu. Seria de cărți Conversații cu Dumnezeu, care a ieșit din acele întâlniri, a fost tradusă în 37 de limbi, inspirând milioane de oameni și producând schimbări importante în viața lor de zi cu zi. Cartea, Furtuna de dinaintea liniștii, răspunde la intrebările precum: cine sunt? unde sunt? de ce sunt unde sunt? ce am de gând să fac in privința asta? Este o carte care iți poate da o direcție într-un moment de cumpănă.

5. Cele 5 răni care ne impiedică să fim noi inșine, scrisă de Lise Bourbeau. Recunoscută ca profesoară și filozofă, Lise Bourbeau este chemată să vorbească organizațiilor și grupurilor private, precum și marilor companii; cu alte cuvinte, toți cei care apelează la serviciile ei, speră la o calitate mai bună a vieții lor sau a angajaților. Ea a reușit să descopere cauzele care stau la baza diverselor boli. În această carte, autoarea spune că cea mai mare problemă cu care se confruntă oamenii societății de astăzi, este lipsa de autenticitate, de a fi noi înșine. Purtăm foarte multe măsti zi de zi și asta ne împiedică să trăim viața la adevărata ei valoare. Citind această carte, reușești să iți dai seama ce te împiedică de fapt să fii tu însuți, și reușești astfel, să dai jos toate măstile.

Share