3 BENEFICII ALE CITITULUI ASUPRA CREIERULUI

Cititul reprezintă hrana principală a creierului. Așa cum corpul are nevoie de hrană pentru o bună funcționare, așa și creierul are nevoie mereu de informații noi. În caz contrar, acesta se va atrofia odată cu trecerea timpului, și automat îi va scădea capacitatea de funcționare.

Iată 3 motive pentru care ar trebui sa citești zilnic:

1. Cititul dezvoltă mentalul

La fel ca orice alt mușchi din corp, care necesită exerciții fizice pentru a-l menține puternic și sănătos, creierul are nevoie de cât mai multe informații.

2. Cititul reduce stresul

Indiferent cât de mult stres îți aduce locul de muncă, relațiile personale sau nenumăratele alte probleme cu care te confrunți în viața de zi cu zi, totul se dizolvă atunci când te pierzi într-o poveste minunată. Un roman bine scris vă poate transporta pe alte tărâmuri, iar un articol captivant vă va distrage și vă va ține în momentul prezent, lăsând tensiunile să se scurgă.

3. Cititul dezvoltă vocabularul

Cu cât citiți mai multe, cu atât veți câștiga mai multă experiență și, în mod inevitabil, noile informații se vor acumula în vocabularul dvs. de zi cu zi. Citirea cărților este, de asemenea, vitală pentru învățarea de noi limbi, deoarece vorbitorii non-nativi au acces la cuvinte noi folosite în context.

Share